Lisää Lemin kokouksesta

Ketä onkaan paikalla

Ilmoittauduttuamme siirryimme sukuhaaroittain Rietun lasten mukaisesti nimettyihin pöytiin aamukahville kuulumisia vaihtamaan.

Erja Penttilä esitteli osallistujat. Mukana oli niin kaikissa sukutapaamisessa mukana olleita kuin iloksemme myös joitakin uusia osallistujia. Tapaamisen sijoittuminen kolmeen eri paikkaan vaikutti siihen, ettei mukana ollut tällä kertaa pieniä lapsia.

Muisto- ja musiikkihetki

Lemin kirkossa pidetyn tilaisuuden käynnisti urkusoolo, jonka jälkeen edesmenneiden suvun jäsenten omaiset sytyttivät kynttilät. Jonna Imeläinen lauloi. Sen jälkeen vuorossa oli syntyneiden kynttilöiden sytytys ja musiikkia. Elinvoimaisessa suvussamme syntyneitä oli enemmän kuin joukostamme poistuneita. Sukuseuran hallituksen puheenjohtajan Pekka Vainikan kiitettyä Jonna Imeläistä kukkakimpulla kuultiin vielä kuulijoita kepeästi päivään saatteleva laulu.

(Kuva Sami Tynkkynen)

Edesmenneille sukuseuran jäsenille sytytettyjen kynttilöiden palaessa tapaamisen osallistujat ovat hiljentyneet kuulemaan Jonna Imeläisen laulua. Yläkuvassa oikealla näkyvän Suomen lipun sukuseuramme luovutti vuoden 1998 sukutapaamisen yhteydessä Aatu Parjasen Lemin kirkkoon aikanaan lahjoittaman lipun tilalle.

Musiikkiin syventyneinä Hanna Huupponen, Mikko Parjanen ja Kirsi Ijäs. (Kuva Sami Tynkkynen)

Erja Penttilä sytyttää kynttilää pienokaiselle, jonka omaiset eivät päässeet paikalle. (Kuva Sami Tynkkynen)

Rietun muistokivellä.

Kotalahden koululla

Kun Taavetti Rietunpoika Parjasesta ja hänen jälkeläisistään kertova teksti oli esitetty, oli lounaan vuoro.

Salin etuosassa oli näyttävästi esillä sukuseuran aiempiin tapahtumiin tehty aineisto. Seinillä olevia rastitehtäviä ratkottiin yksin ja yhdessä.

Markku Parjanen oli koonnut oman kansakoulunsa, Kotalahden koulun historiasta kertovan näyttävän taulun.

Sukuseuran sivuilla kohdassa Muuta Markun kirja -nimisessä julkaisussa kerrotaan tarinoita muun muassa pitkän koulumatkan tapahtumista.

Erja Penttilä, Pekka Vainikka, Eva-Liisa Nikula ja Matti Parjanen valmistautuvat varsinaiseen sukukokoukseen. Taneli Penttilä on kuulolla.

Erja Penttilä tuli isänsä Pauli Parjasen tilalle hallitukseen, nyt hallituksen jättävän Erjan tilalle tulee hänen tyttärensä Lilli.

Kahvitarjoilu päätti perinteiseen tapaan tilaisuuden.