(Kuvat Timo Hanski ellei toisin mainita)

Lemi 2019

Tuulinen, viileä heinäkuu vaihtui 32 asteen helteeksi, kun 56 Parjasen sukuseuran jäsentä kokoontui aloittamaan sukutapaamispäivää Lemin kirkonkylän Koulukeskukseen. Yhdeksättä kertaa järjestettävä sukutapaaminen pidettiin Lemillä nyt kolmannen kerran.

Koululta siirryimme hautausmaan kautta kirkkoon. Markku ja Mira Parjanen olivat edellisenä iltana vieneet valkoisen ruusun kaikille tiedossa oleville suvun haudoille. Kirkossa meitä odotti kanttori Jonna Imeläinen. Hänen soittonsa ja laulunsa rytmitti kynttilöiden sytytystä viime sukukokouksen jälkeen kuolleille ja syntyneille suvun jäsenille.

Hautausmaalla otetun ryhmäkuvan jälkeen siirryimme Rietun muistokiven kautta autoille ja ajoimme Kotalahden koululle. Siellä selvittiin hellepäivän kuumuudesta hyvin sisällä, sillä ilmalämpöpumppu viilensi salin. Aikaisemmista suunnitelmista poiketen myös rastitehtävät sijoitettiin sisälle. Taukojen aikana vain muutamat käväisivät helteisellä pihalla.

Ritva Lampinen oli valitettavasti sairastumisen vuoksi estynyt osallistumaan tapaamiseen. Hänen monipuolisen esityksensä David Parjasen suvusta luki Eero Nikula. Kertomus teksteineen ja kuvineen löytyy sukuseuran sivuilta kohdasta Muuta.

Ruokailun jälkeen Matti Parjanen kertoi Adam Parjasen puolison Ingridin värikkäästä sukuhistoriasta. Sen jälkeen oli varsinaisen sukukokouksen vuoro. Seuraavan sukukokouksen ajankohta ja paikka jätettiin hallituksen päätettäväksi. Ennen kotimatkaa nautittiin vielä lähtökahvit.

Lisää Lemin kokouksesta

Kirkossa pidetyn muistohetken jälkeen kokoonnuttiin yhteiskuvaan. (Kuva Sami Tynkkynen)
(linkki isompaan kuvaan)

Kokouskutsu